יועץ קולינרי
יועץ קולינרי זה יועץ שמתמחה ועובד עם מסעדות, בתי קפה ועסקים בתחום המזון בלבד. בשולמן אסטרטגיה אנחנו עובדים רק עם מסעדנים, מלווים אותך בכל מה שקשור למסעדה ובשורה התחתונה: מביאים את המסעדה לצמיחה ורווחיות בטוחה.
שמי אריק שולמן, לאחר קריירה של 27 שנים כבעלים של ברים, בתי קפה ומסעדות הקמתי את שולמן אסטרטגיה – המתמחה בייעוץ עסקי בעולם המסעדנות.
אנו עובדים רק עם עסקים בתחום המזון, כי זו המומחיות שלנו, בתי קפה, מסעדות ועוד, מעניקים ייעוץ עסקי ומובילים את העסק לצמיחה והגדלת הרווחיות.
הניסיון העצום שצברנו במהלך השנים בתחום, הוא זה שמאפשר לנו לנווט כל עסק בתחום המזון למקום בטוח, למקום של צמיחה. להצלחות.
בעזרת הניסיון שצברנו אנחנו יודעים לזהות את המצב הנוכחי של העסק, להבין היכן החזקות, לזהות את החולשות ולהוביל אל הצעדים הנחוצים על מנת להגיע לצמיחה מהירה ושיפור הרווחיות בשורה התחתונה.
אנחנו מלמדים בעלי עסקים איך להחזיר את החיוך לפנים, וזה קורה כשהעסק מתחיל לצמוח ולפרוח.
אם אתה אוהב את מה שאתה עושה ומאמין שיכול להיות טוב יותר, אשמח שניפגש ונראה איך אנחנו מביאים את העסק לצמיחה ומשפרים את השורה התחתונה.
אריק.
יועץ קולינרי למסעדות
משדרגים את התפריט והטעם
עסקי מזון ומסעדנות הם עסקים חמקמקים, התנודות בהן גבוהות ולעיתים ישנם משברים שמטביעים את כל הספינה ולא רק כאשר מדובר על משבר עולמי כמו הקורונה. מסעדה, בר או אפילו פוד טראק הם בדרך כלל הגשמה של חלום, אנשים לא קמים בוקר אחד ואומרים אני רוצה להיות מסעדן, בעל דוכן או בעל קייטרינג, זה נובע ממקום הרבה יותר רגשי שלעיתים מטשטש את המחשבות הפרקטיות.
אסטרטגיה שיווקית ובניית תכנית עסקית
אופטימיזציה של תפריט המסעדה בהתאמה לקהל היעד ולקונספט
שיפור רווחיות והורדת עלויות FC, LC
הכשרת מנהלים לרמת שירות, חווית לקוח, מכירות ואירוח
שיווק חכם בדיגיטל ייעודי למסעדות
הטמעת תהליכי ניהול להתייעלות ואפקטיביות
כל מה שצריך להביא את המסעדה שלך לצמיחה!
יש חלום ורצים להגשים אותו, בלי לבדוק, ללא קבלת עזרה מיועץ קולינרי, ובעיקר בלי לחשוב קדימה.
בעסקים האלה צריך לחשוב כמה שנים קדימה טרם ההקמה. פעמים רבות מדובר על בשלנים איכותיים, שפים מצוינים וחבר'ה עם מעוף ויצירתיות אך, החלום מעוות את המציאות והם מוצאים עצמם נותנים גז בניוטרל ונשארים חסרי משאבים וכוחות.
מיותר לציין כי הצהרות כגון "כולם יבואו לאכול אצלי", "חברים שלי ידאגו שהמקום יהיה מלא", "כמה כבר קשה לנהל מסעדה, ניהלתי סניף של פאסט פוד" אין להם מקום בלקסיקון היזמי באופן כללי ובעסקי המזון בפרט. אך יחד עם זאת יש להגיע עם אמונה גדולה בדרך, חזון קולינרי ותשוקה למטבח.
ייעוץ קולינרי תכלס
מעבר לכישורים ולאמונה, חשוב לקבל עזרה מיועץ קולינרי מקצועי. שף הוא לא בהכרח מנהל. זה שהוא מנהל ביד רמה את המטבח והסרוויס לא עושה אותו מנהל עסקי ופיננסי ופעמים רבות זאת נקודת התורפה שלו ושל העסק. כך שהכוונה היא לא ייעוץ בכל מה שקשור למנות ולאוכל אלא למהות של הביזנס, ניתוח אסטרטגי, בנייה של תוכנית עסקית ממוקדת בשילוב עם תוכנית עבודה יעילה ואפקטיבית.
הליווי עם יועץ קולינרי
כאשר מתחילים תהליך של ליווי עם יועץ קולינרי חשוב להבין כי מתמקדים בתכלס, דהיינו בבחינת התחרות בענף, כדאיות כלכלית ועסקית, בניית תשתית והכשרה ניהולית, סוגיות של מחיר ותמחור, ההבנה שלכל פריט ומוצר יש מחיר ואם יש יותר מידי מנות פיצוי זה פוגע ברמה הכלכלית וצריך להגיע לשורש הבעיה, ההבנה שכל זית במנה יש לו מחיר ואי אפשר לתת ללא גבולות ולצפות להרוויח.
ייעוץ עם מומחה לתחום עסקי המזון מסייע בגיבוש חזון העסק, המטרות והיעדים, בניית SWOT מדויק וגיבוש תוכנית עבודה מפורטת, היועץ מסייע בגיבוש התקציב והתאמתו ליכולות, לענף ולמציאות ומלווה בבניית תהליכי העבודה, הנהלים, מצבת כח אדם ועד לנושאי שיווק ופרסום. בעל העסק מקבל גם סיוע בגיבוש התפריט בהתאם לאופי המסעדה, הקונספט שלה, מחירי השוק וכמובן בהתאם לעץ המוצר ועלויות חומרי הגלם
בשורה התחתונה
ייעוץ קולינרי על מנת שהקונספט ייבנה נכון, ייראה נכון והעסק יתופעל בצורה מקצועית ויניב את הרווחים הראויים כמו שצריך להיות בענף המסעדנות
ההבדל בין מסעדה מדשדשת למסעדה מצליחה ומרוויחה!
לקוחות מספרים:
- 072-395-0750
- arik@shulman-strategy.co.il