פתיחת מסעדה
פתיחת מסעדה היא למעשה השלב הכי קריטי שיקבע את סיכויי המסעדה להצליח. אנחנו מתמחים בייעוץ ממוקד לפתיחת מסעדות (בחינת כדאיות, בחירת מיקום, קונספט ועוד)
אין מקום לטעויות. מתחילים נכון כבר מההתחלה.
שמי אריק שולמן, לאחר קריירה של 27 שנים כבעלים של ברים, בתי קפה ומסעדות הקמתי את שולמן אסטרטגיה – המתמחה בייעוץ עסקי בעולם המסעדנות.
אנו עובדים רק עם עסקים בתחום המזון, כי זו המומחיות שלנו, בתי קפה, מסעדות ועוד, מעניקים ייעוץ עסקי ומובילים את העסק לצמיחה והגדלת הרווחיות.
הניסיון העצום שצברנו במהלך השנים בתחום, הוא זה שמאפשר לנו לנווט כל עסק בתחום המזון למקום בטוח, למקום של צמיחה. להצלחות.
בעזרת הניסיון שצברנו אנחנו יודעים לזהות את המצב הנוכחי של העסק, להבין היכן החזקות, לזהות את החולשות ולהוביל אל הצעדים הנחוצים על מנת להגיע לצמיחה מהירה ושיפור הרווחיות בשורה התחתונה.
אנחנו מלמדים בעלי עסקים איך להחזיר את החיוך לפנים, וזה קורה כשהעסק מתחיל לצמוח ולפרוח.
אם אתה אוהב את מה שאתה עושה ומאמין שיכול להיות טוב יותר, אשמח שניפגש ונראה איך אנחנו מביאים את העסק לצמיחה ומשפרים את השורה התחתונה.
אריק.
ייעוץ לפתיחת מסעדה
פתיחת מסעדות אינה דבר של מה בכך, מדובר על הקמה של אופרציה מורכבת שיש לעשותה בצורה נכונה, איכותית ומקצועית. הענף תובעני וטובעני, חשוב מאוד להקפיד על התנהלות נכונה עוד משלב החזון.
בנייה נכונה של תוכנית עסקית למסעדה עבור פתיחה של מסעדה, התאמה מדויקת של האסטרטגיה לענף ולתחום, בחינת התחרות והמתחרים, הערכת ההיתכנות העסקית והקולינרית, כל אלה חשובים עוד לפני שעושים את הצעד הראשון.
אסטרטגיה ובניית תכנית עסקית
תוכנית עבודה לביצוע
תמחור
הון אנושי, עובדים וספקים
שיווק ומכירות
שדרוג תהליכי עבודה
כל מה שצריך לפתיחת מסעדה בדרך הכי נכונה!
קשה מאוד, עד בלתי אפשרי להקים לבד מסעדה, יש חשיבות עצומה בליווי מקצועי של יועץ קולינרי המתמחה בענף, מכיר את המטריה על בוריה, יודע מה דרוש מבחינת משאבים חומריי ורגשיים, יודע היכן הקשיים והחסמים. אדם אשר חי את השטח, יודע מה נדרש עבור פתיחת מסעדה איכותית שתשרוד לאורך שנים. תהליך ליווי ייעודי של ייעוץ למסעדות.
מאחר שלא מדובר בפתיחה והשקה של עסק רגיל, צריך הרבה אורך רוח, סבלנות ובעיקר עבודה לפי אבני דרך מוגדרות וברורות, יעדים קצובים שמקפידים לא לעבור קדימה לפני שנבנו או הושגו.
הליכה בתוואי הנתון בליווי מקצועי יבטיחו הגעה לשלב האחרון של הרצת המסעדה והשקתה המוצלחת.
פתיחת מסעדה - אבני הדרך
אסטרטגיה ותוכנית עסקית
חזון, יעדים ומטרות, ניתוח ברמת מאקרו ומיקרו ובחינת היתכנות אמיתית של כל הפרמטרים הנדרשים על מנת להקים ולתפעל עסק מזון בישראל.
כל מה שנדרש לעסק על מנת להניח לו יסודות יציבים לטווח ארוך, התוכנית היא "הסיפור" של העסק בהווה עם צפי לעתיד.
תוכנית פיננסית
הקמת ופתיחת מסעדה זה עסק יקר, מאוד יקר. חייבים להשקיע משאבים רבים ומומלץ לא לסכן את כל ההון הפרטי. איך עושים זאת נכון? תוכנית מימון מסודרת ומקצועית הבוחנת אפשרויות וחלופות, גיוס אשראי ועוד.
בנוסף לעלות הקמה והוצאה ראשונית גבוהה גבוהה, עסקי המזון מאתגרים מאוד ברמה הרווחיות. על מנת לא רק לשרוד אלא גם להרוויח ולחיות מהמסעדה, חשוב מאוד לבנות תוכנית פיננסית מדויקת הצופה פני עתיד. תוכנית שבוחנת את כל ההוצאות כולן, קבועות, משתנות, הוצאות מימון, הוצאות שיווק, ניהול וכו' מולה לשים את ההכנסות הנדרשות על מנת לבחון כדאיות וב on going – גם רווחיות.
תוכנית שיווקית
כל עסק, על אחת כמה וכמה בתחום עסקי המזון האקטיבי והדינמי, חייב לשווק עצמו בפלטפורמות המתאימות. תוכנית שיווק ראשית בוחנת ומנתחת את הענף והתחרות ברמה הרחבה ואז יורדת לרזולוציות של to do list ברמה השיווקית והפרסומית. כאן נכנס כל עולם המיתוג, הניראות והקריאייטיב של המסעדה. ניימינג ברנדינג ושאר ירקות.
בתוכנית השיווק בונים גם את הליין התחרותי, בוחנים מי הלקוחות ואיך להגיע אליהם, באילו פלטפורמות לפרסם, איך להתנהל ברשתות החברתיות, האם להתחבר לאתרי Food למיניהם, שיתופי פעולה ועוד
עובדים
כמו בכל עסק, גם במסעדה ואולי אפילו יותר מבכל מקום, ההון האנושי, הוא קריטי. לכן הגיוס חייב להיות מוקפד, התנאים חייבים להיות מוגדרים וברורים, יש להעניק לצוות הכשרות וכלים לבצע את העבודה מצורה המיטבית
תכנון קולינרי
בסופו של דבר, מסעדה מוכרת חוויה קולינרית. על מנת לספק את אותה חוויה יש לבנות תפריט איכותי, מדויק ומזמין. תפריט שמצד אחד יספק את הסיפור של המסעדה וידייק בטעמים ובקונספט ומהצד העסקי יהיה תחרותי ורווחי
שולמן אסטרטגיה.
ההבדל בין לפתוח מסעדה על צד שמאל או ברגל ימין!
- 054-719-3355
- arik@shulman-strategy.co.il