גאה לומר: ייעוץ עסקי למסעדנים בלבד!

יש דמיון רב בין הקמת מסעדה לבין הקמה של עסק מכל סוג שהוא אבל למרות הדמיון הזה, הקמת מסעדה היא דבר שאינו דומה לשום עסק אחר. להקים מסעדה זה אינספור תהליכים, פרוצדורות, השגת אישורים ועבודה ותיאום עם עשרות ממשקים ונותני שירות – ולכן כדאי לחשוב פעמיים לפני שיוצאים לדרך הזו לבד. אנחנו ב "שולמן אסטרטגיה" מביאים שנים של ניסיון והתמחות בעולם המסעדנים ובייעוץ עסקי למסעדנים. כיועץ עסקי שמלווה מסעדנים בלבד, הלוואי שיכולתי להגיד שיש נוסחת קסם להקמת מסעדה מצליחה. בפועל מדובר על תהליך שדורש התאמה אישית לכל מסעדה. לראות פנים מחייכות של מסעדן שבתחילת הדרך היה מיואש, חסר אנרגיות והיו גם כאלה ששקלו לסגור את המסעדה – זה הדרייב שלי, זו השליחות שהובילה אותי לתת שירותי ייעוץ עסקי למסעדות ובתי קפה ולעבוד עם מסעדנים בלבד.

ייעוץ עסקי למסעדות שמגיע מהשטח

את לימודי הייעוץ האסטרטגי סיימתי בטכניון לפני מספר שנים, מסלול שהקנה לי כלים וידע תיאורטי למודלים משמעותיים בעולם הייעוץ העסקי. יחד עם זאת, כל מה שעברתי וניסיון החיים שלי בעולם המסעדנות הוא זה שעושה את ההבדל.

עוד לפני שהקמתי את "שולמן אסטרטגיה" עבדתי בעולם המסעדות והברים. במשך תקופה של 27 שנה הייתי בעלים ושותף בכמה מבתי הקפה והמסעדות המובילות בישראל. את הניסיון שצברתי במהלך התקופה הזו יחד עם תובנות וכלים שלמדתי בייעוץ אסטרטגי, את השילוב הזה אני מעביר הלאה. יש הרבה דרכים להצעיד מסעדה קדימה לרווחיות ואין דרך אחת שהיא ערובה להצלחה – לכל מסעדה יש את הדרך שלה. למשל, בית קפה אחד הפכנו להיות פיצרייה עם בקונספט ייחודי שהפכה להיות לשם דבר בראשון לציון. במקרה אחר, מסעדה שצמצמנו ודייקנו לה את התפריט וזה כל מה שהיה צריך להפוך אותה לצומחת ורווחית.

המורכבות של עולם המסעדנות

עולם המסעדנות מורכב מאלפי חלקים קטנים שאמורים לחבור יחדיו לכדי מכונה משומנת, אבל יותר משאנחנו כבעלים של מסעדה צריכים לפקד על כל האופרציה מלמעלה, אנחנו חייבים לייצר למכונה הזו ערך מוסף. יש הרבה מסעדות ובתי קפה שעובדים בלי מטרות, בלי להבין לעומק למי הם מכוונים. כמעט תמיד נראה כי העסקים האלו מצליחים להחזיק מעמד תקופה מסוימת שלאחריה הם נעלמים כלא היו או שפשוט נלחמות מלחמת הישרדות להשאיר את האף מעל המים. הסיבות לכך יכולות להיות רבות, אך במרבית המקרים נראה שמה שהפיל את המקומות האלו זה עבודה שוטפת יומיומית, בלי מטרות, בלי יעדים, בלי חשיבה על שיפור תהליכים וצמיחה וכפועל יוצא מכך, חוסר היכולת לגרום לכל העסק לעבוד כמו שצריך או חוסר ייחודיות שגרם למקום להיבלע ברעשי הרקע שמסביב.

אתגרי המסעדנות

כדי לצלוח תהליך של הקמת מסעדה, צריך לצלוח אתגרים לא פשוטים. הקמת מסעדה זה תהליך מורכב מאין כמוהו ויש המון "מוקשים" שבהם יכולים ליפול אם לא לוקחים את ההחלטות הנכונות כבר בהתחלה כמו:

ויש עוד הרבה מאוד גורמים נוספים מעבר לכך.

הצלחה של מסעדה היא תוצר של התמדה ונחישות, אך לא פחות חשוב של אהבה ותשוקה. אנחנו ב"שולמן אסטרטגיה" מחפשים להכיר לעומק את המסעדנים שאנחנו עובדים איתם ולבנות מערכת יחסים כנה ופתוחה. רק כאשר התהליך הוא מפרה וכנה, רק אז הוא באמת פרודוקטיבי והעסק צומח.

נשמח מאוד להיפגש ולשמוע את הסיבות שהובילו אותך להקים מסעדה והאתגרים הקיימים. אפשר ליצור אתנו קשר ב-072-395-0750 או פשוט להשאיר פרטים באתר ונחזור אליכם בהקדם האפשרי.

המון המון בהצלחה!

אריק.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *