כמה מאתנו באמת הגשימו את החלום הזה? הפכו לעצמאים ובאמת יצאו לדרך להגשים את החלום? יצאו לעצמאות אישית. בעיני, יש הבדל עצום אם אתה עובד בשביל עצמך או בשביל הבוס שלך ועל זה חכמים ממני אמרו.
הפוסט הזה מיועד לכל מי שחולם, חושב, מפנטז על לפתוח מקום משלו
לא משנה למה החלטנו לפתוח מסעדה, אם זה בגלל שאנחנו אוהבים ונהנים לארח ולראות אנשים אוכלים, או שנים אנחנו מפנטזים על מקום משלנו והחלטנו שהגיע הזמן. אנשים שונים נכנסים להרפתקה של פתיחת מסעדה מסיבות שונות. אבל כשמדובר במסעדה שום דבר לא מובן מאליו, וחשוב שנתחיל בעיניים פקוחות וממקום של אחריות והבנה של כלל האתגרים שאנחנו צפויים לפגוש בדרך.


אז רגע לפני שיוצאים למסע המרגש והמאתגר של פתיחת מסעדה, הנה הכלל מס. 1 שלי – הבנת המציאות.
רבים חושבים על פתיחת מסעדה כעל פתיחה של כל עסק אחר. מה כבר צריך? מקום, ציוד, עובדים, סועדים, והופ, יש מסעדה. ובכן, המציאות היא מעט אחרת.
פתיחת מסעדה היא עסק מורכב במיוחד, עולם ומלואו שכולל אלפי פרטים קטנים שצריכים להיות מסונכרנים יחד ולפעול בתיאום מושלם. תהליכים מורכבים, אישורי עבודה, תיאום בין עשרות ממשקים, ספקים ונותני שירות, רגולציה ודרך עסקית ארוכה ומורכבת.
לא סתם כ-40% מהמסעדות נסגרות עד שנתיים מהיום בו נפתחו. ומצד שני, בואו לא ניתן לנתון הזה להבהיל אותנו. אם תמיד חלמנו לפתוח מסעדה – אנחנו בהחלט יכולים להגשים את החלום שלנו! צריך לשמור על רוח חיובית, מוטיבציה, נכונות לעבודה קשה ולצד זה, חשוב שנהיה מסוגלים להסתכל על המציאות בעיניים פקוחות ולהגיע עם ציפיות ריאליות.


מסעדה זה לא כמו לבשל לחברים או לנהל אירוע חד-פעמי. חשוב שנהיה מודעים לסיכונים ושתמיד נדע שכמו בהרבה מקרים, ההתחלה יכולה להיות קשה. קשה מאוד! יחד עם זאת, אני מאמין שמי שמצויד בסבלנות ונחישות ויתכנן היטב את צעדיו – יקטוף את הפירות.
אין ספק שהתארגנות נכונה שכוללת תכנית סדורה כבר מהצעדים הראשונים תעזור לנו לעלות על דרך המלך, לצמצם סיכונים, לעמוד בכל האתגרים ולקצור הצלחות תוך צמיחה מתמדת.
סופ"ש מדהים
אריק